Potřebujete k masu či paštice něco pořádně kyselého s výraznou chutí?Pak potřebujete klikvu. Je známá také jako americká či kanadská brusinka a výborně doplní vaši sváteční tabuli.
Příjemně sladkokyselá zavařenina ze zralých a šťavnatých kiwi z italské farmy.
Pokud si vozíte na památku z dovolených fíkovou marmeládu, ochutnejte i tu naši. Není tak sladká, o to víc je v ní zralých fíků.
Jemně navinulá pasírovaná zavařenina z výborných českých ostružin.Výborná nejen na lívance, ale i na vánoční cukroví.
Pikantní pasírovaná zavařenina z nejlepších českých malin. Výrazná navinulá až nakyslá chuť (dle odrůdy malin) s jedinečnou malinovou vůní. Výtečná na linecké cukroví, avantgardní k sýrům.
Zavařenina z červeného rybízu, jemně pasírovaná bez zrníček, výrazné sladkokyselé chuti. Česká klasika na linecké, ale nejen na ně :-).
Švestky? To zdaleka nejsou jenom povidla. Ze švestek ze Slánska se u nás vaří i výborná zavařenina či jam.
Špetka chilli jemně zaštípe na jazyku a doladí tak další lákavou švestkovou variaci, ovoněnou navíc i skořicí.
Švestka s nejen vánoční kombinací koření, které jemně prostoupí každé sousto.
Švestky? To zdaleka nejsou jenom povidla. Ze švestek ze Slánska se u nás vaří i výborná zavařenina, jejíž chuť lahodně doplňuje kvalitní 75% čokoláda z dalekého Ekvádoru.
Vyzrálé a vonné meruňky několika odrůd z Českého středohoří od Loun. Lesní české borůvky zalité v dohladka rozmixované meruňkové zavařenině. Dvoubarevná specialitka, která začíná ostrým soubojem oranžové a fialové (a do Vánoc borůvky válku barev vždy vyhrají).
Je to podzimní idyla, v zářijovém slunci trhat na mezích a ve stržích Sedlčanska zralé bezinkové plody. Zavařenina (bez zrníček - pasírovaná) vás ohromí intenzitou zvláštního bezinkového aroma se vzdálenou vůní borůvek. Skvostná na kynutých lívancích, skvělá a avantgardní na kakaovém vánočním cukroví či v čokoládových dortech.