Štítky
Je to podzimní idyla, v zářijovém slunci trhat na mezích a ve stržích Sedlčanska zralé bezinkové plody. Zavařenina (bez zrníček - pasírovaná) vás ohromí intenzitou zvláštního bezinkového aroma se vzdálenou vůní borůvek. Skvostná na kynutých lívancích, skvělá a avantgardní na kakaovém vánočním cukroví či v čokoládových dortech.
Výtečné jahody z Vraňan - zpracováváme řadu těch nejlepších odrůd, od ranných až po pozdní.Do hladka rozmixovaná zavařenina, klasika všech klasik - na chléb s máslem, palačinky, piškotový korpus i do cukroví.Ideální varianta pro ty, co nemají rádi boule na palačinkách.
Příjemně sladkokyselá zavařenina ze zralých a šťavnatých kiwi z italské farmy.
Potřebujete k masu či paštice něco pořádně kyselého s výraznou chutí?Pak potřebujete klikvu. Je známá také jako americká či kanadská brusinka a výborně doplní vaši sváteční tabuli.
Vyzrálé a vonné meruňky několika odrůd z Českého středohoří od Loun.Dohladka rozmixovaná meruňková zavařenina ostřejší chuti a univerzálního použití od palačinek po vánoční cukroví.
Pikantní pasírovaná zavařenina z nejlepších českých malin. Výrazná navinulá až nakyslá chuť (dle odrůdy malin) s jedinečnou malinovou vůní. Výtečná na linecké cukroví, avantgardní k sýrům.
Zavařenina z červeného rybízu z Litoměřicka, jemně pasírovaná bez zrníček, výrazné sladkokyselé chuti. Česká klasika na linecké, ale nejen na ně :-).
Podzimní barevné meze na Sedlčansku, slunce střídá ranní mlhu... a zapomenout se nedá ani na ruce rozedrané od trnů.Výsledkem je hustě pastovitá sytě červená zavařenina ze zralých, ručně trhaných šípků. Využíváme nejen na omáčky k masu, ale po starém způsobu i na slepování vánočního cukroví.
Tmavě rudé šťavnaté chrupky z Českého středohoří dodávají této zavařenině nejen krásnou barvu, ale i vynikající chuť bez kyselosti višní.
Višně s výraznou navinulou a přirozeně skořicovou chutí, jen prostředně kyselé.Zavařenina hrubší struktury a temně vínové barvy, která dodá výraznou chuť vánočnímu slepovanému cukroví nebo vytvoří úžasnou krustu na pomalu pečeném bůčku.
Angreštová zavařenina z angreštu žlutých i červených odrůd, který uzrál v Českém středohoří poblíž Loun. Nepasírovaná, tedy se zrníčky, zavařenina hrubší struktury, oblíbená pro svou pikantní, nakyslou a výraznou chuť.